Двуцветен кекс със сладко от смокини, орехи и глазура

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
84
345
292
167
2
12/01/2018
"Денят гарантирано ще бъде по-хубав, ако го започнете с чаша ароматно кафе и парче от този уникален двуцветен кекс "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 438
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта до побеляване. След което добавете млякото и олиото.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера и добавяйте към сместа постепенно при непрекъснато разбиване. Когато сместа е готова, поставете вътре ореховите ядки, начупени на дребно или смлени, както предпочитате и сладкото.

Разбъркайте хубаво и изсипете половината смес във форма за кекс, предварително намазнена и набрашнена. В другата половина поставете какаото, разбъркайте добре и изсипете при другата смес.

Печете кекса в загрята на 180 градуса фурна за около 45-50 минути.

През това време направете глазурата.

Загрейте сметаната в касерола и щом заври, поставете шоколада и бъркайте, докато се разтвори. Може да я ползвате топла, а може да я оставите леко да се втвърди и да намажете с нея кекса, както аз съм направила.

Готовия кекс оставете да изстине добре и обърнете в подходящ поднос.

Намажете с глазурата и поръсете с цветни пръчици. Ако имате маслен крем, може да направите украса и с него.

Дълбока тефлонова форма за кекс с дупка
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Дълбока тефлонова форма за кекс с дупка
15.00 лв.
Виж ››

Удобна тефлонова форма за кекс, благодарение на която ще зарадвате семейството си с красив и вкусен сладкиш. Формата е дълбока, с дупка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар