Начин на приготвяне
В дълбок съд изсипваме брашното и прибавяме водата към него.
Солта, олиото и оцета също добавяме и започваме да месим тесто.
След като е готово, покриваме с домакинско фолио и оставяме за 30 минути на страна.
През това време си нарязваме кренвирша и кашкавала на кубчета и отцеждаме гъбите от марината им.
Когато е готово тестото, го разделяме на малки топки.
Всяка една от тях разточваме и поставяме върху едната половина част от плънката.
Другата половина притискаме към плънката и с помощта на пръстите натискаме краищата, така че при пърженето да не изпада плънката.
В тиган сипваме повечко олио и поставяме домашните пърженки да се пържат, като ги обръщаме и от двете страни.
Домашните пърженки с вода и пълнеж са готови.