Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Домашни пърженки с вода и пълнеж

Домашни пърженки с вода и пълнеж

Домашни пърженки с вода и пълнеж
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ако знаете каква вкусна плънка се крие в тези пухкави приятелчета..."

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 500 г
  • сол - 1 с.л.
  • слънчогледово олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • за плънката
  • кренвирш - 2 бр.
  • гъби - 1 ч.ч. консервирани
  • кашкавал - 100 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд изсипваме брашното и прибавяме водата към него.

Солта, олиото и оцета също добавяме и започваме да месим тесто.

След като е готово, покриваме с домакинско фолио и оставяме за 30 минути на страна.

През това време си нарязваме кренвирша и кашкавала на кубчета и отцеждаме гъбите от марината им.

Когато е готово тестото, го разделяме на малки топки.

Всяка една от тях разточваме и поставяме върху едната половина част от плънката.

Другата половина притискаме към плънката и с помощта на пръстите натискаме краищата, така че при пърженето да не изпада плънката.

В тиган сипваме повечко олио и поставяме домашните пърженки да се пържат, като ги обръщаме и от двете страни.

Домашните пърженки с вода и пълнеж са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: