Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло с тиквички, бекон и кашкавал

Руло с тиквички, бекон и кашкавал

Руло с тиквички, бекон и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Превърнете яденето в истински малки кулинарен празник с това свежо руло с тиквички, бекон и и кашкавал"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • яйца - 2 бр.
  • кимион - 1 к.л.
  • лук - 1 малка глава
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер - 1 щипка
  • магданоз
  • плънка
  • тиквички - 1 голяма
  • бекон - 5 ленти
  • кашкавал - 100 г на тънки плочки
  • слъногледово семе - 1 - 2 с.л. сурово
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме каймата, добавят се две яйца, кимион, ситно нарязан лук, магданоз, чубрица.

Омесва се добре и върху намаслено алуминиево фолио се оформя на правоъгълник. Тиквичката се реже на тънки ленти с нож, срязват се на две и леко се запържват в малко олио от двете страни.

Овкусяват се с малко сол и черен пипер. Нареждат се върху блата от кайма, отгоре нареждаме ленти бекон, а върху него тънки плочки кашкавал.

С фолиото се навива на руло по дължина, после фолиото се сваля. Отгоре се поръсва със сурови семена, леко се притискат с ръка в каймата.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 35 минути до готовност.

Изважда се в чиния, нарязваме на филии и сервираме със свежа салата и резени лимон.

Вкусотия за почивните дни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: