Друсан кебап с пилешко

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Друсан кебап с пилешко3 / 3
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Обещаваме, че е по-вкусен и ароматен от класическия друсан кебап със свинско"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 700 г
  • картофи - 500 г
  • олио - 3 с.л.
  • кромид лук - 6 глави
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 7 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, обелват и нарязват на средно големи парчета. Слагат се в тенджера и се варят в подсолена вода около 15 минути.

Пилешкото месо се нарязва на хапки и се слага да се пържи в дълбок тиган с сгорещена мазнина. Като пилешко се позапържи, се прибавят едро нарязаният лук и чесън на филийки. След като се запържат леко, се прибавят нарязаните на кубчета домати.

Ястието се разбърква и накрая се добавят картофите.

Кебапът се поръсва със сол и черен пипер на вкус, похлупва се с капак и се готви още 15 минути, като от време на време се раздрусва тиганът.

Готовото ястие се поднася поръсено с нарязан на дребно пресен магданоз.

Друсаният кебап с пилешко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: