Шекерпаре без грис

Vannq88Vannq88
Помощник Готвач
614502502932
Шекерпаре без грис
Снимка: Vannq88
1 / 3
15/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Десерт, да който може само да си мечтаете"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 4 ч.ч
  • бакпулвер - 10 г
  • маргарин - 250 г
  • жълтък - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред се приготвя сиропът и се оставя да изстине (стандартно 1:1 вода и захар).

В дълбок съд се разбиват двете яйца и постепенно прибавяме разтопения и охладен маргарин. Добавяме пресятото брашно с бакпулвера.

Омесва се меко тесто и оформяме топчета, колкото орех.

Нареждаме в намазнена тава, намазваме ги с жълтък и печем на 200 градуса за около 20 мин.

След като ги извадим, ги поливаме, докато са все още горещи, със сиропа, завиваме ги с кърпа и оставяме да престоят малко (15-20 мин).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: