Начин на приготвяне
За тези шекерпаре без грис с шоколад пресяваме брашното, като правим кладенче.
Вътре слагаме маслото (неразтопено), яйцата, ванилията, бакпулвера и пудрата захар.
Бъркаме, докато не стане меко жълтеникаво тесто. Ако е прекалено меко, маже да сложите още брашно.
Оставете тестото за 20 минути на хладно.
През това време сиропа правите от захарта, като прибавите вода.
Пропорциите са 1:1. Сложете на котлона да покъкри малко.
Когато тестото за шекерпаре е готово, може да го накъсате и да го направите на малки топчета. Във всяко сложете по едно парченце шоколад и го завиете хубаво да не изтече.
Печете сладките се на 180 градуса на вентилатор за 10-15 минути.
Заливаме със сиропа, докато е горещо.
Може да натрошите кашуто върху сиропираните сладки или да го сложите отгоре цяло.