Шекерпаре без грис с шоколад

Шекерпаре без грис с шоколад
Снимка: Вилхелмина Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Чудни сиропирани сладки с шоколад, с които да почерпите и без повод"

Необходими Продукти

  • шоколад - 1 бр.
  • краве масло - 150 г
  • брашно - 250 г (2 ч.ч.)
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 2 г
  • захар - 200 г
  • пудра захар - 75 г (4 с.л.)
  • кашу
  • яйца - 3 бр.
  • хартия за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези шекерпаре без грис с шоколад пресяваме брашното, като правим кладенче.

Вътре слагаме маслото (неразтопено), яйцата, ванилията, бакпулвера и пудрата захар.

Бъркаме, докато не стане меко жълтеникаво тесто. Ако е прекалено меко, маже да сложите още брашно.

Оставете тестото за 20 минути на хладно.

През това време сиропа правите от захарта, като прибавите вода.

Пропорциите са 1:1. Сложете на котлона да покъкри малко.

Когато тестото за шекерпаре е готово, може да го накъсате и да го направите на малки топчета. Във всяко сложете по едно парченце шоколад и го завиете хубаво да не изтече.

Печете сладките се на 180 градуса на вентилатор за 10-15 минути.

Заливаме със сиропа, докато е горещо.

Може да натрошите кашуто върху сиропираните сладки или да го сложите отгоре цяло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: