Начин на приготвяне
С миксер разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на пухкав крем. Добавете киселото мляко и олиото и разбъркайте с шпатула.
Добавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер и бъркайте бавно отдолу нагоре в сместа до еднородна смес.
Накрая добавете сладкото от сини сливи и по същия начин разбъркайте за кратко. В намазана с олио кексова форма и поръсена леко с брашно, сипете сместа и поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете до готовност за около 35 минути.
След като се поохлади, извадете кекса от формата в подходяща чиния.
Пригответе си глазурата, като разтопите шоколада в сметаната до гладка смес. Още гореща, намажете с четка кекса, а след като се поохлади и леко стегне, полейте с глазурата. За по ефектно шоколадът нека да е с ядки.
Коментари