Чудни гнезда от кайма с яйце

16/01/2018
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
"Добрите идеи заслужават да бъдат споделени с приятели, затова бързаме да споделим тази рецепта с вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 351
  • Преглеждания за месеца283
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г
  • хляб - 1 филия
  • прясно мляко - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • олио - 10 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1 - 2 щипки сух
  • яйца - 8 бр.
  • червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Потопете филията хляб в прясното мляко за около 10 минути. Лука настържете на едро ренде, а моркова - на ситно.

В дълбока купа смесете каймата, зеленчуците, чукнете едното яйце, отцедете филията хляб и го добавете към каймата.

Овкусете със сол, магданоз и черен пипер. Накрая добавете и олиото. Омесете всичко това добре и разделете сместа на 7 равни части.

Всяка оформете на гнездо, наредете в подходяща тава, чукнете по едно яйце във всяка гнездо, по желание посолете и поръсете с червен пипер.

Гнездата се пекат в загрята фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар