Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Плодова пита с круши и арманяк

Плодова пита с круши и арманяк

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988581
Плодова пита с круши и арманяк1 / 2
17/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • круши - 4 бр. десертни, обелени, изчистени, срязани на 2
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • арманяк - 5 с.л. коняк
  • пудра захар - 2 с.л.
  • сметана - 150 мл
  • брашно - 230 г
  • сол - 1 щипка
  • бадеми - 80 г смлени
  • пудра захар - 80 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • масло - 170 г размекнато
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете половината круши в плитка тава поръсете с лимоновия сок. Сипете 3 с.л. коняк отгоре и покрийте с фолио и печете около 20 минути, докато крушите поомекнат. Охладете ги.

Пресейте брашното, сложете солта, смлените бадеми. Постепенно прибавяйте захарта и жълтъците после маслото. Омесете малко, увийте и оставете в хладилник за 30 минути.

Разточете половината тесто и постелете в тавичка с диаметър 23см. Сложете отцедените круши в тавичката с острата част към средата.

Разточете останалото тесто, изрежете кръг с диаметър 5 см и го отстранете и покрийте крушите. Намажете с малко вода и поръсете със захар.

Печете на 200 градуса около 30 минути. Разбийте сметаната, добавете течността от крушите и останалия коняк.

Изсипете в средата на питката, докато е гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: