Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете половината круши в плитка тава поръсете с лимоновия сок. Сипете 3 с.л. коняк отгоре и покрийте с фолио и печете около 20 минути, докато крушите поомекнат. Охладете ги.
Пресейте брашното, сложете солта, смлените бадеми. Постепенно прибавяйте захарта и жълтъците после маслото. Омесете малко, увийте и оставете в хладилник за 30 минути.
Разточете половината тесто и постелете в тавичка с диаметър 23см. Сложете отцедените круши в тавичката с острата част към средата.
Разточете останалото тесто, изрежете кръг с диаметър 5 см и го отстранете и покрийте крушите. Намажете с малко вода и поръсете със захар.
Печете на 200 градуса около 30 минути. Разбийте сметаната, добавете течността от крушите и останалия коняк.
Изсипете в средата на питката, докато е гореща.