Свински мариновани уши на скара

16/01/2018
"От вас почерпката, от нас тези невероятни свински мариновани уши на скара "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 422
  • Преглеждания за месеца392
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • свински уши - 2 бр.
  • сол - 2 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • соев сос - 3 с.л.
  • черен пипер - 2 - 3 бр. зърна
  • червен пипер - 1 щипка
  • дафинови листа - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре ушите и ги измиваме.

Поставяме ги в съд, заливаме с вода, колкото да се покрият напълно.

Прибавяме дафиновия лист, зърната черен пипер и солта.

Сваряваме ги за около 1.5-2 часа, може да ползвате и тенджера под налягане.

Вадим готовите свински уши, поръсваме със соевия сос и предварително почистените и пресовани скилидки чесън.

Отгоре поръсваме с червения пипер.

Оставяме така за около час, може и повече.

Включваме скарата и след като се е нагряла добре, поставяме ушите.

Печем от двете страни.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар