Начин на приготвяне
Накълцайте лука и спанака на ситно. Чесъна нарежете на филийки, а кашкавала настържете.
Загрейте 2-те лъжици олио заедно с маслото на умерен огън и в тях задушете лука за 4-5 минути и добавете спанака. След като омекне и той, сложете чесъна и гответе за кратко, докато пусне аромата си.
Сипете наведнъж брашното и бъркайте 1 минута, за да се запържи. Ще се получи гъста спаначена паста.
Сипете на три части млякото при непрестанно бъркане и гответе до получаване на спаначено-бешамелено кремче с гъстота, предпочитана от вас. Подправете с черен пипер и сол на вкус и сипете настъргания кашкавал. Бъркайте още минута, докато се разтопи, и отстранете от огъня.
Прехвърлете бешамеленото кремче в тавичка и отгоре натрошете сиренето, чукнете яйцата и ги напръскайте с малко олио, сол и сухия копър.
Поставете в загрята на 200-220 градуса фурна до готовност на яйцата - около 12 минути.
Поднесете ястието топло, поръсено с накълцан пресен магданоз.
Добър апетит!