Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем брюле»Каталунски крем на фурна

Каталунски крем на фурна

Каталунски крем на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 7с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Важно - насладете се на този крем на фурна преди Каталуня да обяви независимост от Испанската кухня и да си скрие рецептите"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 200 г
  • царевично брашно - 30 г фино
  • жълтъци - 7 бр.
  • лимонова кора
  • портокалова кора
  • канела - пръчка
  • кафява захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко (отделете 150 мл за жълтъците) на котлона заедно със захарта, кората от лимон, портокала и канелата.

Изчакайте да се разтопи захарта и отместете. Разбийте жълтъците с царевичното брашно и прясното мляко (което заделихте) до гладка хомогенна смес.

Излейте топлото мляко при тях на тънка струйка, като не спирате да бъркате (преди да го смесите го прецедете с фина цедка от корите и канелата).

Внимавате да не се сварят жълтъците. Върнете в тенджера на котлона изчакайте да се сгъсти крема.

Разсипете в купички за крем карамел и изпечете на водна баня до златиста коричка. Извадете и изчакайте да се охлади напълно. Поръсете с кафява захар, която при сервиране, разтопете с горелка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Чудесен!
28.06.2018 13:02
Марияна Петрова Иванова
Марияна Петрова Иванова
Благодаря! :) За първи път го правя, но иначе по ресторантите съм го яла и много ми харесва. Вкуса, наподобява на крем брюле :)
22.02.2018 10:29
marcheva14
marcheva14
Разкошен, Марияна! Бях се настроила да го почвам, но ти ме изправари, друго ще спретна. Браво, визията му е чудесна!
21.02.2018 18:07
1