Начин на приготвяне
Сложете прясното мляко (отделете 150 мл за жълтъците) на котлона заедно със захарта, кората от лимон, портокала и канелата.
Изчакайте да се разтопи захарта и отместете. Разбийте жълтъците с царевичното брашно и прясното мляко (което заделихте) до гладка хомогенна смес.
Излейте топлото мляко при тях на тънка струйка, като не спирате да бъркате (преди да го смесите го прецедете с фина цедка от корите и канелата).
Внимавате да не се сварят жълтъците. Върнете в тенджера на котлона изчакайте да се сгъсти крема.
Разсипете в купички за крем карамел и изпечете на водна баня до златиста коричка. Извадете и изчакайте да се охлади напълно. Поръсете с кафява захар, която при сервиране, разтопете с горелка.
Коментари