Катмери с мас

17/01/2018
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай64749
"Мислите, че всички катмери са еднакви, но като тези ароматни катмери със свинска мас още не сте опитвали "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 452
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • мая - 1/2 пакетче прясна
  • вода - 400 мл хладка
  • захар - 1 к.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 2 с.л.
  • мас - за намазване
  • брашно - около 800 г или колкото поеме за меко тесто
  • сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 400 мл хладка вода, в която сте поставили 1 к.л. захар и малко брашно. Пресейте брашното със солта и направете в средата му кладенче. Добавете активираната мая, яйцето, олиото и оцета. Замесете меко тесто и го оставете на топло за 15 минути, за да си почине.

Разделете тестото на 10-12 топчета. Всяко топче се точи на малък кръг, маже се с разтопена мас, поръсва се със сирене, навива се на охлюв и отново се разточва.

Получените тестени кръгове се пекат в тиган с незалепващо покритие от двете страни до готовност, като след изваждането от тигана отново се мажат с по малко разтопена мас.

Да ви е сладко!

Източник: Мариана Христозова от Кулинарната мрежаподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар