Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хрупкаво пилешко бутче върху канапе от картофи

Хрупкаво пилешко бутче върху канапе от картофи

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85458119
Хрупкаво пилешко бутче върху канапе от картофи
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Толкова хрупкаво пилешко бутче ще стои перфектно върху всякакво канапе и на всяка трапеза"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • сол - 1 ч.л.
  • галета - 1 с.л.
  • За бланшираните гъби
  • гъби - 4 бр. по - големи
  • масло - 25 г
  • олио - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • За канапето
  • картофи - 4 бр. едри
  • масло - 50 г
  • бял пипер - 1 щипка
  • прясно мляко - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка се прави смес от разтопеното масло, червения пипер, черния пипер, солта и галетата - всичко се омесва до хомогенна смес. След това всяко бутче се набожда няколко пъти с нож, след което се потапя и намазва с глазурата.

Слага се в намазнена тавичка, покрива се с фолио и се оставя да се пече за около 30 минути. През това време се приготвя канапето, като картофите се белят и нарязват, слагат се да врят в подсолена вода.

След като станат готови, водата от тенджерата, в която са врели, се изцежда, към тях се прибавят маслото и пиперът и се мачкат. Най-накрая се добавя и млякото и отново канапето се намачква докато стане на пюре.

Фолиото от бутчетата се премахва и се оставят да се запекат докато не получат загар.

През това време гъбите се бланшират - към вряща подсолена вода се слагат гъбите за около 30 секунди. Изваждат се и се запържват леко в намазнен с масло и олио тиган за около 2-3 минути.

Когато са готови, бутчетата се изваждат. В чиния се слага малко от канапето, отгоре едно бутче, до него 2 от гъбите. По желание чинията може да се украси с подходящ сос или подправка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: