Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кисело зеле с ориз и булгур

Кисело зеле с ориз и булгур

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кисело зеле с ориз и булгур
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Вкусни предложения от кулинарните тефтери на баба"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 кг
  • ориз - 100 г
  • булгур - 100 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • домати - 300 мл консерва (белени и нарязани)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете киселото зеле на тънки ивици. Задушете го в тенджера с част от олиото и малко вода, до омекване. Прехвърлете го в тава за печене.

В същия съд задушете ситно нарязания лук с останалото олио до омекване. Прибавете добре измитите и прецедени ориз и булгур, запържете за кратко.

Прехвърлете сместа при зелето и добавете подправките, сипете консервата домати и налейте 2 ч.ч. гореща вода, разбъркайте.

Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете до готовност и лек румен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: