Крехка домашна сланина

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
62
258
77
88
20/01/2018
"Мераклийско мезе, което се реже на тънко и се поднася с хубаво домашно червено вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо31 557
  • Преглеждания за месеца467
  • Преглеждания за седмицата104
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сланина - количеството е от едно прасе
  • Марината
  • морска сол - 1 килограм
  • захар - 3 с.л.
  • вода - 5 литра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината се измива и нарязва на дълги парчета, за да може по-плътно да се наредят в буркана.

В тенджера на котлона се слагат водата, солта и захарта. След като заври се пускат парчетата сланина за малко (около 2-3 мин.), колкото да си сменят цвета. Вадят се и се редят плътно в буркани - 800 грама.

Изчакваме маринатата да изстине и заливаме сланината.

Може веднага да се консумира.

Дървена дъска елипса за рязане и сервиране 38х26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дървена дъска елипса за рязане и сервиране 38х26 см
20.99 лв.
Виж ››

Елипсовидна дъска за рязане, която освен по предназначение, може да ползва и за сервиране на ордьоври. Рамкирана е за презентации. Дървената дъска има удобна дръжка и размери.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар