Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Крехка домашна сланина

Крехка домашна сланина

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Крехка домашна сланина
Снимка: Радка Славова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"Мераклийско мезе, което се реже на тънко и се поднася с хубаво домашно червено вино"

Необходими Продукти

  • сланина - количеството е от едно прасе
  • Марината
  • морска сол - 1 килограм
  • захар - 3 с.л.
  • вода - 5 литра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината се измива и нарязва на дълги парчета, за да може по-плътно да се наредят в буркана.

В тенджера на котлона се слагат водата, солта и захарта. След като заври се пускат парчетата сланина за малко (около 2-3 мин.), колкото да си сменят цвета. Вадят се и се редят плътно в буркани - 800 грама.

Изчакваме маринатата да изстине и заливаме сланината.

Може веднага да се консумира.

При желание стерилизирайте бурканите с крехка домашна сланина 20 мин за по-дълго съхранение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Живея в Англия
Само по тази рецепта си правя шарена сланина и кожа
За копривената чорба е задължителна
Благодаря
01.06.2023 20:02
Анелина Стамова
Анелина Стамова
Идеална рецепта.
20.02.2023 19:27
1