Начин на приготвяне
В купа смесваме пресованите скилидки чесън, черния и лютия пипер, кимион, сол и олиото. Джоланчетата се измиват и намазват хубаво със сместа.
Покриват се и се оставят на студено, за да се мариноват за няколко часа или за цяла нощ.
Маринованото месо се поставя в тавичка, наливат се виното и бульонът, покрива се тавата с алуминиево фолио и се пече около два часа във фурната на 180 градуса. При необходимост се долива допълнително бульон в тавата.
След това фолиото се отстранява и джоланчетата се връщат във фурната докато покафенеят.
През това време картофите се измиват и сваряват.Обелват се, намачкват се и към тях се добавя леко разтопеното масло, затопленото прясно мляко, пресованите скилидки чесън, сол, черен пипер и смлените билки: девесил, чубрица, целина и розмарин. Разбърква се хубаво и с помощта на лъжица за сладолед се оформят топчета.
Всяка порция печено свинско се гарнира с лист свежа зелена салата и топчета ароматно билково картофено пюре.
Печените джоланчета с билково картофено пюре са готови.
Следвайте рецептите ни за още вкусни предложения за свински джоланчета.