Плодова пита с кайсии

20/01/2018
"Поканете лятото в кухнята си с тази разкошна плодова пита с консервирани кайсии "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 194
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пай

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Разточете тестото на тънък лист. Разстелете го по дъното на форма за пай с диаметър 23см.

Надупчете с вилица. Намажете тестото с конфитюра. Във всяка кайсия сложете по една череша и захлупете върху сладкото. Покрийте така цялата форма. Разбийте маслото и захарта до получаване на въздушна смес.

Прибавете с разбиване яйцата, пресятото брашно с бакпулвера, смлените бадеми, лимоновата кора, канелата и млякото. Нанесете с шпатула сместа и поръсете с бадемовите люспи.

Печете на 200 градуса за около 20 минути, а след това намалете на 180 градуса и печете 90 минути или докато сместа стане твърда за пипане.

Източник: Иван Звездев

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар