Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свинско месо със зеленчуци и домашен боб

Свинско месо със зеленчуци и домашен боб

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71381104
Свинско месо със зеленчуци и домашен боб
Снимка: Жулиета
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Ето го и поредното потвърждение на максимата, че от домашното по-вкусно няма"

Необходими Продукти

  • боб - 2 ч.ч.
  • свинско месо - около 300 г
  • подправки - по желание
  • олио
  • кисели краставички
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • тиквички - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накисвате боба от вечерта, ако е купен, моя нямаше нужда, защото е домашен.

В тенджера запържваме зеленчуците - лук, морков, тиквичка (тя е по желание) и кисели краставички.

Доливате и малко вода и прибавяте месото, след като се задушат прибавяме боба и пак доливаме вода и накрая слагаме подправките.

Разбъркваме от време на време, за да не загори бобът, понеже водата извира. При нужда доливате вода и така докато се свари бобът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: