Начин на приготвяне
Измийте и подсушете месото. Начукайте пържолите на тънко. Обелете лука и го нарежете на кръгчета. Смесете подправката за гирос със зехтина и разбъркайте добре.
В тава за печене сипете няколко лъжици от марината подредете един ред пържоли, сипете върху тях обилно от марината и подредете кръгчета лук. Повторете подреждането до свършване на продуктите.
Опаковайте тавата със свежо фолио и приберете в хладилника да се маринова месото за няколко часа или за цяла нощ. При готовност сложете месото покрито с фолио за печене в предварително загрята фурна и печете 30-40 мин.
Махнете фолиото и полейте месото със соса. Печете още 40 минути или до готовност. Нарежете готовото месо на тесни и дълги лентички и сервирайте с дзадзики, пържени картофи и арабска питка по желание.