Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Суджук»Домашен суджук от конско и свинско месо

Домашен суджук от конско и свинско месо

Домашен суджук от конско и свинско месо
Снимка: Цветелина Стойкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
200 мин.
Общо
200 мин.
"Това мезе се реже тънко, за да ви стигнат 2-та литра вино"

Необходими Продукти

  • конско месо - 10 кг
  • свинско месо - 10 кг
  • кимион - 150 г млян
  • черен пипер - 80 г млян
  • червен пипер - 200 г
  • праз - 2 стръка
  • сол - 440 г
  • черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете конското месо от жилите, потопете го в голям съд с вода и оцет и оставете да престои 24 часа.

Когато вече е изкиснато, го извадете да се изцеди от водата и го нарежете на дълги тънки ленти.

Смилайте месото, като редувате равни количества свинско и конско месо.

Когато е готова каймата, я омесете добре с подправките и смления праз.

Оставете готовата кайма да престои 12 часа.

Нарежете на равни части червата и ги завръзвайте с коноп след напълването им.

Готовите суджуци наредете на дълъг прът до изсъхването им. Когато са почти сухи, може да ги намачкате с точилка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: