Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско месо със зеленчуци в уок

Свинско месо със зеленчуци в уок

Свинско месо със зеленчуци в уок
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Свинско със зеленчуци си е чиста проба класика, затова грабвайте уока и бегом към кухнята"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • грах - 100 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • соев сос
  • червен пипер
  • домати - 2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В уока загряваме олиото и когато е добре сгорещено запържваме свинското. Изваждаме от тигана и оставя настрана.

Поставяме лука и праза, които сме обелили и нарязали на едро, скилидките чесън и морковите, нарязани на колелца, в уока и запържваме.

Добавяме почистените от семките чушки, доматите, както и граха и картофите, отново пържим.

Поръсваме с червения пипер, соевия сос и разбъркваме добре.

Връщаме обратно свинското в тигана и всичко оставяме на огъня да се готви до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: