Начин на приготвяне
Пшеницата се измива и сварява, дори преварява, в леко подсолена вода. Отцежда се и се поставя в купа.
Прибавяме накълцаните на ситно кромид и чесън. Добавяме натрошеното овче сирене, (може и друго твърдо сирене) яйцето и мащерката. Разбърква се добре.
Овкусяваме с мащерката, черния и червен лют пипер, сол.
В тиган с незалепващо покритие сипваме около 3 суп. лъж олио. Когато мазнината се загрее с лъжица оформяне плоски бургери. Намаляваме степента на температурата.
Когато се зачервят от долната страна с лопатка внимателно се обръщат и се оставят на изключен котлон да се допекат.
Бургерите са много крехки (такива трябва да са! ) и ако ви е трудно да ги обърнете с една лопатка, смело си помогнете и с друга.
На вкус са леко пикантни, леко хрупкави, засищащи и уникално вкусни. Сервирайте здравословните бургери топли.
Бургерите от пшеница са готови.
Коментари