Начин на приготвяне
Пшеницата се накисва до набъбване в разтвора на бульона, смесва се с телешката кайма и се подправя с черен пипер и сол.
На котлона се слага тенджера с подсолена вода, в която е добавено лимонтузуто, и се слага пшенично-каймената смес да проври. Прецежда се и се оставя настрана.
Лука се накълцва ситно и се задушава 5 минути в нагорещено олио. Добавят се свинската каймата, сол, кориандър и черен пипер и се запържва още 10-ина минутки. Накрая се прибавя и магданозът и се разбърква на котлона за още 3-4 минути.
В голяма купа се смесват двете смеси, добавят се подправката за кайма, чубрицата и брашното, размесва се и се пасира с мачкало или пасатор.
С мокри ръце се оформят крокетите и се изпържват в сгорещено олио до получаване на коричка.
Получават се сочни и нестандартни като вкус.
Може да сервирате с печени чушки, лютеница, маслини.
Да ви е сладко.