Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Еклерова торта»Бърза торта с бисквити и еклери

Бърза торта с бисквити и еклери

Бърза торта с бисквити и еклери3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Искахме да е бърза, но и да е много вкусна, затова избрахме тази неповторима торта с бисквити и еклери"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета какаови /бисквити за торта Победа/
  • крем - 1 пакет Оле ванилия на Oetker /без варене/
  • бял шоколад - 1 бр.
  • черен шоколад - 2 бр.
  • сладкарска сметана - 200 г
  • еклери - 7 - 8 готови с ванилов крем
  • прясно мляко - 200 мл за потапяне на бисквитите
  • ром - 3 - 4 капки есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът за еклеровата торта се приготвя по указания на опаковката начин.

Белият шоколад се разтопява на водна баня и леко охладен се прибавя към крема. Разбърква се с миксер до хомогенизиране.

Сметаната се загрява до кипване, сваля се от котлона и се прибавят начупени двата черни шоколада и есенцията ром.

Сместа се оставя за около 5 минути, а след това се разбърква с дървена лъжица до пълното стопяване на шоколада.

В тортена чиния се поставя регулируем ринг /на около 18-20 см/, бисквитите се потапят в охладеното прясно мляко и се подреждат на дъното.

Заливат се с ваниловия крем, върху него се поставят около 2-3 супени лъжици от крема с черен шоколад /ганаш/, които се разпределят равномерно.

Така се редуват пластове бисквити и крем, като последният пласт е от крем. Върху него се поставят готовите еклери и се заливат с ганаша.

Бързата торта с бисквити и еклери е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: