Начин на приготвяне
Кремът за еклеровата торта се приготвя по указания на опаковката начин.
Белият шоколад се разтопява на водна баня и леко охладен се прибавя към крема. Разбърква се с миксер до хомогенизиране.
Сметаната се загрява до кипване, сваля се от котлона и се прибавят начупени двата черни шоколада и есенцията ром.
Сместа се оставя за около 5 минути, а след това се разбърква с дървена лъжица до пълното стопяване на шоколада.
В тортена чиния се поставя регулируем ринг /на около 18-20 см/, бисквитите се потапят в охладеното прясно мляко и се подреждат на дъното.
Заливат се с ваниловия крем, върху него се поставят около 2-3 супени лъжици от крема с черен шоколад /ганаш/, които се разпределят равномерно.
Така се редуват пластове бисквити и крем, като последният пласт е от крем. Върху него се поставят готовите еклери и се заливат с ганаша.
Бързата торта с бисквити и еклери е готова.