Начин на приготвяне
Всички продукти за блата се блендират докато не остане нито една бучка. Подмазваме тефлонова тавичка с кокосова мазнина и пъхаме сместа във фурната. Печем на долен реотан без вентилатор. Около 30 минути при загрята фурна.
През това време се приготвя кремът. Желатинът се накисва в 60 мл вода или мляко.
Загряваме млякото, като оставяме 100 мл. Блендират се всички съставки (яйцата, 100 мл мляко, фурмите и какаото). Като загрее млякото бавно го пресипваме към сместа и връщаме на котлона. Прибавя се 1 с.л. оризово брашно. Бърка се непрекъснато докато кремът се сгъсти.
Снемаме от котлона и прибавяме желатина. Бърка се докато се разтвори. По желание се настъргва коричка портокал и се изстисква малко сок.
Вече поизстинал разрязваме блата през средата и заливаме с крем. Похлупваме с другия блат. Отново заливаме с крем и прибираме за една вечер в хладилника.
За украса използвах какао, мака на прах и сушени плодове.