Начин на приготвяне
Почистваме картофите, моркова и лука и ги варим в подсолена вода, докато омекнат. Зеленчуците са достатъчно сварени, когато можем да ги набучим лесно с вилица.
Важно е да се сварят добре, за да се получи в последствие гладка, а не хрупкава картофена крем супа.
Пасираме сварените зеленчуци с пасатор до получаването на еднородна смес. Не изхвърляме водата, в която са врели зеленчуците.
Към получената смес прибавяме маслото, прясното мляко и около половин литър от водата, в която са врели зеленчуците.
Разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес и връщаме за още 5 минути крем супата на котлона.
Можем да добавим и хрупкави крутони и натрошено сирене към картофената крем супа.
Коментари