Начин на приготвяне
Житото се накисва от предишната вечер за по-бързо сваряване, но може и директно да се готви.
В тенджера под налягане сипваме житото и 4 чаени чаши гореща вода. Слагаме капака и оставяме да се вари за 20 минути.
Обелваме лука, морковите и чесъна. Нарязваме месото и лука на дребно, а морковите и чесъна настъргваме на ренде.
В тиган запържваме лука, месото, морковите и чесъна за 3-4 минути. Добавяме намачканите домати и подправките - черен пипер, куркума и сол.
Махаме внимателно капака на тенджерата и изсипваме доматената смес в супата. Ако е нужно, добавяме още малко вода.
Слагаме отново капака и оставяме да ври за още 20-30 минути.
Преди сервиране може да поръсим с малко магданоз.