Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Зимна персийска супа с пилешко месо

Зимна персийска супа с пилешко месо

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Зимна персийска супа с пилешко месо4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ароматна и сгряваща супа с пилешко месо с екзотичен привкус"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бутчета или 200 г
  • жито - 3/4 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • домати - около 250 - 300 мл /1/3 буркан/
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • куркума - 1 равна ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • олио - за задушаване
  • кориандър - пресен или магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото се накисва от предишната вечер за по-бързо сваряване, но може и директно да се готви.

В тенджера под налягане сипваме житото и 4 чаени чаши гореща вода. Слагаме капака и оставяме да се вари за 20 минути.

Обелваме лука, морковите и чесъна. Нарязваме месото и лука на дребно, а морковите и чесъна настъргваме на ренде.

В тиган запържваме лука, месото, морковите и чесъна за 3-4 минути. Добавяме намачканите домати и подправките - черен пипер, куркума и сол.

Махаме внимателно капака на тенджерата и изсипваме доматената смес в супата. Ако е нужно, добавяме още малко вода.

Слагаме отново капака и оставяме да ври за още 20-30 минути.

Преди сервиране може да поръсим с малко магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: