Начин на приготвяне
Измиваме дробчетата с вода. Измиваме и пилешкото месо с вода. Режем го на едри парчета. Сваряваме ги поотделно. Като се сварят пилешките дробчета, ги прехвърляме в чиста чиния.
При вареното на месото слагаме 1 щипка сол. След като се свари, го накъсваме на малки парченца. Свареното месо го слагаме и него при дробчетата. Прецеждаме бульона при вареното на пилето.
Слагаме го в чиста тенджерата. Слагаме на котлона. Подправяме с щипка сол при необходимост. Добавяме 1 с.л. олио, ако е нужно. В случая не сложих, защото е домашно и е по–мазно месо.
Обелваме моркова. Нарязваме моркова на ситно. Лука го почистваме, измиваме и нарязваме също на ситно. Слагаме ги в бульона. След като кипне, слагаме доматите (около 2 с.л.), нарязани, от консерва.
Оставяме да поври. Обелваме картофа и го режем на малки кубченца. Слагаме ги в тенджерата. Добавяме дробчетата и пилешкото месо. Оставяме супата да поври.
Към края на варенето слагаме фидето. Подправяме със сушен магданоз. След като е готова, сваляме от котлона. Сервираме я, докато е още гореща.