Зелеви сарми със заешка кайма и ориз

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1511
1415
1545
5
22/01/2018
"Сарми с вкус за милиони, който директно ги поставя в топ 5 на най-вкусните сарми, които някога сме опитвали "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 751
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете листата на киселата зелка, като отстраните по малко от твърдата част.

Нарежете праза на ситно и сложете в дълбок тиган да се запържва, след което добавете каймата. Сипете доматения сок, измития ориз и подправките, разбъркайте и след като се запържат, изключете котлона.

Вземете лист от зелето и сложете по 2 лъжици от сместа, завийте сармичка и така със цялата смес.

Нарежете сърцевината на зелето на ситно и сложете на дъното на тенджерата, отгоре подредете плътно и сармичките, долейте вода и малко от чорбата.

Отгоре притиснете със по тежка порцеланова чиния сармите и варете до готовност.

По желание можете да направите и сос към тях.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Тасева
Много вкусни станаха сармите :) Благодаря
0
0
Ваня Георгиева
Радвам се, че са ви харесали! :)
0
0