Начин на приготвяне
Фурна 160 градуса.
В купа се смесват всички билки и сухи подправки. Разбъркват с, да се смесят много добре, и се изсипват в плоска чиния.
Пилешките гърди се почистват от жилките. Поставят се в купа и се заливат със струйка зехтин.
Обръщат се с ръка, за да се овалят много хубаво в зехтина. Изваждат се и се потопяват в сухите подправки, като се натискат за да прилепнат добре.
Поставят се в тиган със зехтин и бучката масло. Запържват се за около 2 мин. на страна. Заедно с тигана (ако не разрешава видът на тигана, се прехвърлят в тавичка за печене) се поставят в сгорещената фурна на 160 градуса и се запичат за около 18-20 мин.
Пастата се сварява според указанието. Изцежда се и се залива със струйка зехтин. Разбърква се.
Горещите пилешки гърди извадени от фурната се оставят за 10 мин. да отпочинат, поставя се цяло парче върху лингуините, сервира се веднага.
Пилешките гърди Каджун (Cajun) с Лингуини са много вкусни!
Източник: J. Mielle Recipe 30
Забележка: Този метод на приготвяне наречен Cajun e тип селска креолска кухня. Силно харектерно е наличието на повече пушен червен пипер и най-вече на силно ароматен кайенски пипер и съответно силно пикантен на вкус, т.е лютив.
Пилешките гърди с тези ароматни, пикантни подправки може и да се приготвят на барбекю.
Коментари