Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват, към тях се прибавя олиото и содата и отново се разбива с миксер. След това към сместта се прибавя и течният шоколад, задно със сухите съставки. Всичко се бърка до получаването на хомогенна смес. Поставя се във форма за торта и се пече в предварително загрята фурна на 150 градуса ди готовност.
След като блатът се изпече, се изважда от фурната и се оставя да почива, защото трябва да е студен, когато се слага глазурата.
Приготвя се кремът, като сметаната се изсипва в съд, в който сме сложили предварително свареното кафе и заедно се объркват с шпатула, докато се получи гладък крем. Целта на сметаната - флакон е кремът съвсем леко да се усеща и същевременно да напои тортата, която иначе става много суха.
След като блатът изстине, се нарязва много внимателно на две. След като сме намазали с крем, затваряме блата и обръщаме тортата наопаки, с гладката страна нагоре.
Глазурата се прави, като в касерола се изсипе водата, заедно със сладкарската сметана и захарта, и се остави да се загрее. Към тях се прибавя брашното, смесено с какаото, малко по малко, като постоянно се бърка.
Най-накрая при постоянно бъркане с тел, се слагат яйцата, едно по едно. Докато се слагат яйцата може съдът да се премахне от котлона, за да не се пресече сместа.
След като сме прибавили и яйцата, глазурата е готова и веднага, докато е вряла се изсипва върху тортата (може преди това тортата да се надупчи отгоре с клечка за зъби). Може да се украси с шоколадови топки, перли и други декорации по избор.
Тортата е перфектна за рождени, именни дни и всякакъв друг повод.