Дебела шоколадова торта

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85455119315
Дебела шоколадова торта1 / 2
22/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • течен шоколад - 100 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакплувер - 1 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • олио - 100 мл
  • сода - 1 кафена чашка
  • За Крема
  • сметана - 1 бр. флакон
  • кафе - 3 с.л. готово
  • За глазурата
  • яйца - 2 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сладкарска сметана - 100 г
  • вода - 7 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват, към тях се прибавя олиото и содата и отново се разбива с миксер. След това към сместта се прибавя и течният шоколад, задно със сухите съставки. Всичко се бърка до получаването на хомогенна смес. Поставя се във форма за торта и се пече в предварително загрята фурна на 150 градуса ди готовност.

След като блатът се изпече, се изважда от фурната и се оставя да почива, защото трябва да е студен, когато се слага глазурата.

Приготвя се кремът, като сметаната се изсипва в съд, в който сме сложили предварително свареното кафе и заедно се объркват с шпатула, докато се получи гладък крем. Целта на сметаната - флакон е кремът съвсем леко да се усеща и същевременно да напои тортата, която иначе става много суха.

След като блатът изстине, се нарязва много внимателно на две. След като сме намазали с крем, затваряме блата и обръщаме тортата наопаки, с гладката страна нагоре.

Глазурата се прави, като в касерола се изсипе водата, заедно със сладкарската сметана и захарта, и се остави да се загрее. Към тях се прибавя брашното, смесено с какаото, малко по малко, като постоянно се бърка.

Най-накрая при постоянно бъркане с тел, се слагат яйцата, едно по едно. Докато се слагат яйцата може съдът да се премахне от котлона, за да не се пресече сместа.

След като сме прибавили и яйцата, глазурата е готова и веднага, докато е вряла се изсипва върху тортата (може преди това тортата да се надупчи отгоре с клечка за зъби). Може да се украси с шоколадови топки, перли и други декорации по избор.

Тортата е перфектна за рождени, именни дни и всякакъв друг повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: