Начин на приготвяне
Приготвя се плънка, като в купа се натрошава сиренето, добавят се две яйца, киселото мляко, содата и олиото. Разбърква се с вилица добре.
Вземат се две кори, първата се поръсва с олио, върху нея втора и по цялата кора разпределяме с част от плънката.
Навива се двете кори по дължина на руло и нареждаме в намаслена тава по стените на формата.
По същия начин се оформят и останалите кори, навиват се на руло, но после се навива на охлюв и нареждаме в средата на сърцето. Така се прави, докато се запълни формата.
В купа се разбиват яйцата, добавяме прясно мляко и с черпак се залива отгоре баницата.
Печем в загрята фурна 180-190 градуса за 30-35 минути до златисто. Изважда се и обръщаме върху две чинии да се охлади леко.
Нарязва се и хапваме с кисело мляко.
Пухкавата баница Сърце е готова.