Мамалига

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
12/11/2012
"Хайде опитайте и ни кажете кое предпочитате повече - български качамак, италианска полента или мамалига?"
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 181
  • Преглеждания за месеца210
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в подходяща съд прясното мляко, водата, маслото, натрошеното сирене и солта. Щом всичко заври при непрекъснато бъркане сипвайте бавно царевичното брашно.

Ако стане на бучки, веднага пуснете пасатора и разбийте направо както е на котлона. Когато започнат да се образуват мехури и мамалигата се сгъсти, снемете от котлона.

Разпределете я в чинии и направете по няколко вдлъбнати отгоре. Поръсете с натрошено сирене и веднага полейте с горещата запръжка, приготвена от загрятото олио с червения пипер. Внимавайте да не прегорите пипера.

Рейтинг

5 6
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар