Начин на приготвяне
Почистените от ципите телешко месо се нарязва на жулиени, които се запържва до златисто в малко мазнина. Налива се виното, прибавят се нарязаните моркови и се оставя да се задуши под капак до готовност.
Кускусът се сварява в подсолена вода, след това се отцежда и разбърква с половината масло.
Брашното се размива в малко студена вода и се смесва с киселото мляко. Разбърква се и се загрява до кипване.
В тавичка се сипва кускусът, върху него се подрежда задушеното месо с морковите, поръсва се с нарязаните на ситни парченца топено сирене и се прибавя останалото масло.
Запича се до разтичане на сиренето. Сосът от задушаването на месото се прибавя към млечния сос и се разбърква.
Готовото ястие се сервира залято с млечния сос.