Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс без яйца с компот от праскови

Кекс без яйца с компот от праскови

СимонаСимона
Новак
1915248
Кекс без яйца с компот от праскови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Направихме страхотен кекс без яйца, но всичко е точно, защото сложихме компот от праскови"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 10 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • компот от праскови - 1 бр.
  • орехи - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате в киселото мляко бакпулвер да шупне.

В купа изсипваме млякото с бакпулвера, захарта 1 ч.ч. от компота и започваме да бъркаме с миксер, постепенно слагаме брашното, трябва да стане по-гъсто тесто.

Изсипваме в тава, намазана с олио, и от горе редим плодовете от компота и орехи,

Печем на 180 градуса за около 30 мин, а като се изпече, веднага го заливаме с водата от компота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: