Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Паниран език в пухкава панировка

Паниран език в пухкава панировка

Паниран език в пухкава панировка
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"За мераклии, за ценители, за гурмани и за обикновени лакомници - най-вкусният паниран език в пухкава панировка"

Необходими Продукти

  • свински език - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • брашно - 2 с.л.
  • бира - 3 с.л.
  • олио
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете езика да се вари в леко солена вода.

След като е готов, го обелете и нарежете на тънки парченца. Разбийте яйцата с бирата, брашното и зеленчуковата подправка. По желание може да добавите и черен пипер.

Загрейте олио и потопете всяко парче в панировката, пържете на умерен котлон, като обръщате от двете страни.

Сервирайте топъл с чеснов сос или лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: