Начин на приготвяне
За рецептата ви е нужен 1 дървен шиш от буково дърво, дълъг колкото тавата.
Почистените пъдпъдъци се намазват отвън и отвътре с кравето масло, смесено със сол и черен пипер, увиват се във филийка от сланината и 2 лозови листа, завързват се с конец и се набождат на шиша, който след това се закрепва върху ръбовете на тавичката.
Наръсват се с малко мазнина и се пекат на умерена температура, като се въртят и се наръсват с мазнина и бульон.
Хлебните филии се навлажняват леко с бульона и се изпържват в гореща мазнина.
Изпечените пъдпъдъци се освобождават от конците и лозовите листа и се поставят върху изпържените хлебни филии.
Непосредствено преди поднасянето се заливат със соса от печеното. Поднасят се без гарнитура и без салата.