Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Шоколадова торта с домашен крем Нутела

Шоколадова торта с домашен крем Нутела

Шоколадова торта с домашен крем Нутела
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Калориите от вкусните домашни шоколадови торти не се смятат, не знаехте ли?"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 200 мл
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • какао - 2 с.л.
  • За крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 1 бр.
  • какао - 6 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • лешници - 200 г смлени
  • масло - 200 г
  • пудра захар - 200 г
  • За гарниране
  • течен шоколад - 100 г Нутела
  • орехи - 200 г смлени
  • бял шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта за 10 минути до побеляване с помощта на миксер. Смесете олиото и прясното мляко и прибавете течността на тънка струйка, като продължите да разбивате за още около минута.

Смесете пресятото брашно, какаото и бакпулвера. Прибавете сухите съставки постепенно към течността и разбъркайте с помощта на шпатулка.

Загрейте фурната на 160 градуса.

Изсипете сместа за блата във форма с подвижен ринг с диаметър 20 см, като предварително сте облепили дъното и стените с хартия за печене.

Изпечете блата до готовност за около 45-50 минути, като се стараете да не отваряте фурната, докато блатът се надигне и се запече.

Охладете и отстранете блата от тавата.

Загрейте 500 мл мляко в тенджера на котлона.

Смесете брашното, пудрата захар и какаото в отделен съд.

В останалото мляко разбийте яйцето. Към тази смес прибавете сухите съставки и разбъркайте, след което на тънка струйка, при непрекъснато бъркане изсипете сместа към врящото мляко. Прибавете смлените лешници. Бъркайте до сгъстяването на крема и отстранете съда от котлона.

Прибавете на кубчета нарязаното масло и разбъркайте до разтопяването му.

Разрежете блата през средата хоризонтално, до получаването на два блата.

Сложете долния блат в подходяща чиния. Залейте с крема, сложете втория блат и отново полейте с крем.

Оформете шоколадовата торта.

Облепете страните със смлени орехови ядки. Отгоре гарнирайте с разтопен шоколад Нутела и поръсете с филиран бял шоколад.

Блатът и кремът са по рецепти на Ваня Джорджевич.

Шоколадовата торта с домашен крем Нутела е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: