Дивечево месо със зеленчуци в йена

24/01/2018
Радка Славова
отРадка СлавоваПомощник Готвач60
"Крехко дивечово месо, което направо се топи в устата може да приготвите по много начини, но в йена е най-сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо718
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • месо - 600 г от дивеч
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • бамя - 200 г
  • зелен боб - 200 г
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • зелена чушка - 1 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • сол
  • розмарин - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио - 100 мл
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • вино - 2/3 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото предварително се сварява. Измива се и леко се запържва с олио и се прибавя червеният пипер и виното.

Отделно се задушава лукът, морковите, чушките, бобът, картофите, чесънът.

В йената се реди месото, зеленчуците, солта, подправките, добавя се водата и се пече под капак 40-50 минути на 170 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар