Пържоли върху канапе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пържоли върху канапе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Както казват майсторите - всяка пържола да си знае канапето"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 6 пържоли
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 1 ч.ч.
  • олио - 60 - 80 мл
  • сирене
  • за канапето
  • домати - 500 г малки
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1/2 буркан печена капия
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • сол
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се осоляват и се поръсват със смлян черен пипер. Накисват се във виното направо в тавата, в която ще се пекат. След 2-3 часа загрейте олио в тиган и запържете пържолите равномерно от двете страни. Запържените пържоли подредете отново в тавата с виното и ги пъхнете да се изпекат до пълна готовност в умерено загряна фурна. В тавата при пържолите сложет еи разполовените малки доматчета.

За канапето загрейте олиото и запържете накълцания лук и обелените и нарязани печени чушки. Добавете нарязания на филийки чесън, кимиона и чубрицата. След като е готово, снемете от котлона и объркайте с натрошеното сирене.

Поднесете пържолите с доматите върху канапе от запържените зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
42
32
21
10
Дай твоята оценка: