Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бохча»Домашни питки за бохча

Домашни питки за бохча

Домашни питки за бохча
Снимка: Shteriu Djarov
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"С домашни питки бохчата става най-вкусна - гарантираме"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 370 мл
  • суха мая - 11 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • царевично брашно - 200 г
  • брашно - 300 г бяло
  • краве масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря с малко прясно мляко, солта и захарта.

В тава се слага царевичното брашно и се обърква със сместа с маята, добавя се разтопеното масло, киселото мляко и останалото прясно мляко.

Разбърква се, докато попие всичкото брашно.

После постепенно се добавя бялото брашно до омесването на средно тесто.

Оставя се да почине 30 мин.

Омесва се отново и се разделя на 6 топки. Хубаво се завиват на топчета и се редят в тава с хартия за печене.

Оставя се отново да втаса 30 мин. Пече се на 180 градуса 30 мин или до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венелина Иванова
Венелина Иванова
Страхотни питки!!! Поеха малко повече бяло брашно.
05.02.2018 19:04
1
1
Покажи всички подкоментари