Сух боб с кисело зеле

26/01/2018
"Простичко и много вкусно ястие, което с удоволствие ще приготвим и поднесем "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 494
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 средна
  • сух боб - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • олио - 8 - 9 с. л.
  • червен пипер - 2 ч.л препълнени
  • лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва във вода и 1 ч.л. хлебна сода от вечерта. На следващия ден се излива водата и бобът се измива. Залива се с вода и се оставя да заври, след което водата се излива и се налива студена, която да е 2-3 пръста над него.

Прибавя се ситно нарязаният лук и се оставя на котлона, докато се свари. Ако има нужда от вода, докато ври, се прибавя по малко студена.

Киселото зеле се нарязва на ситно и заедно с 6-7 лъжици олио и малко зелева чорба се задушава.

След като бобът се свари, се прибавя към зелето и ври, докато ястието стане готово. Добре е да се опита и ако не е достатъчно солено и кисело, се прибавя зелева чорба, и обратно, ако е много кисело и солено, се добавя вода.

След сваряване на продуктите се загрява останалото олио и в него се запържва червеният пипер и се излива при боба и зелето.

Когато се сервира, се поръсва по желание с лютия пипер. Така и обичащите и необичащите люто ще бъдат доволни

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар