Крехки свински пържолки с шампанско

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
111
442
444
213
2
27/01/2018
"Шампанско и пържоли - това е най-актуалната кулинарна двойка "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 494
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински пържолки - 1 кг
  • майонеза - 200 г
  • лук - 3 - 4 големи глави
  • вино - 2 чаши (може и шампанско ако Ви е останало от празниците :)
  • кашкавал - 150 г
  • мазнина
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чесън - може и на прах
  • магданоз - сушен или пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолките начукайте добре и овкусете с подправки на вкус (сол, червен пипер, черен пипер).

В голяма тава с намазано дъно с олио ги подредете. Отгоре поръсете с магданоза и чесъна (ако е суров, го минете през преса за чесън).

След това намажете пържолките с пласт майонеза и отгоре наредете нарязаният на кръгчета лук. Следва отново пласт майонеза.

Залейте с 2 чаши вино или шампанско и печете в силно загрята фурна 60 минути.

Преди да извадите пържолките, ги наръсете с настърган кашкавал и оставете още малко във фурната, докато се разтопи кашкавалът и се запече.

Пържолките стават невероятно крехни и сочни.

Добър апетит :)

Практична перфорирана дъска за рязане 27 см-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практична перфорирана дъска за рязане 27 см
6.49 лв.
5.49 лв.
Виж ››

Едно от най-необходимите кухненски пособия е дъската за рязане. Изберете нашата, за да получите удобство, качество и комфорт. Дъската за рязане е перфорирана за по-лесно отстраняване на излишните течности при обработването на продуктите.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар