Начин на приготвяне
Макароните се сваряват според указанията на опаковката в подсолена вода. През това време се накълцват лука, чесънът - задушават се първо те за 10-ина мин, а после и гъбките и чушката се добавят, както и подправките.
Консервата русенско се изсипва последна и с дървена вилица се наситнява, докато се бърка. Прясното мляко се разбива с яйцата, гриса, копъра и хималайската сол и се оставя да престои, докато стане готова запръжката.
В избраната за готвене на ястието тава изсипваме прецедените макарони, отгоре готовата запръжка и разбъркваме двата компонента.
Прясното мляко изсипваме равномерно отгоре и слагаме ястието да се пече на 200 градуса почти до готовност.
Изваждаме за кратко, за да поръсим с рендосания кашкавал, и връщаме до пълна готовност, като изключваме фурната.