Тиганици с бакпулвер и ракия

МариянаМарияна
Мастър Шеф
749
261
621
6
28/01/2018
"Тоно толкова пухкави и сладки са, колкото изглеждат "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 285
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме си брашното в купа. В друга купа си разбиваме с вилица яйцето със захарта и брашното. После добавяме киселото мляко при яйцето и продължаваме да разбъркваме до гладко смес.

Бакпулверът го смесваме с брашното и разбъркваме. Постепенно прибавяме брашното с бакпулвера при другите продукти и разбъркваме до еднородна смес.

Най-накрая слагаме ракията и пак разбъркваме много добре.

Загряваме олио в тенджерка на котлона. Слагаме повечко олио. Трябва олиото да е добре сгорещено. Пържим на средна температура тиганиците.

Взимаме си супена лъжица и загребваме от сместа. Слагаме в горещото олио и като се изпържи от едната страна, леко обръщаме с лъжицата.

В тенжерката пържим едновременно 5 бр. Получават се кръгчета с приятна коричка.

Слагаме в чиния, като се изпържат, и ръсим с пудра захар.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар