Сиропиран канелен сладкиш

Рая АндоноваРая Андонова
Готвач
404
38
33
5
29/01/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо834
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно от нахут - 170 г
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • пшенично брашно - 1 1/2 с.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • канела - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • лимонена киселина - 1 к.л.
  • пудра захар - 1/4 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
  • вода - 3/4 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • захарна смес
  • пудра захар - 1/4 ч.ч.
  • канела - 1 - 2 ч.л. (или повече)
  • индийско орехче - 1 - 2 щипки на прах, по желание
  • олио - 2 ч.л.
  • сиропиране
  • лимон - сокът на 1/2
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите съставки се смесват в купа и при тях се добавят течните. Разбърква се добре до хомогенност.

Отделно се прави захарната смес, в която се прибавя олиото и се разбърква добре, докато се раздробят бучките, които се получават в началото.

В малка тавичка се слага половината от сместа, отгоре се посипва с половината от захарната смес, следва останалата част от сместа за сладкиша и накрая се разпределя останалата част от захарната смес.

Затваря се с алуминиево фолио или хартия за печене и се слага във фурната. Пече се на долен реотан на около 170 градуса 20-30 минути и се проверява с клечка за зъби, преди да се извади.

Когато се опече, се сиропира със сока от лимона и след това се поръсва с малко пудра захар, която обаче веднага се разтапя от температурата и от сока.

Сервира се още горещ.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар